Dit zijn de opvallendste gebeurtenissen en vaststellingen uit de Europa League

15 maart 2019 19:57

De kwartfinales in de Europa League zijn aangebroken. Zeven van de acht geplaatste ploegen zijn Europese toppers, slechts een team is een verrassende kwartfinalist.

Europese hoogdagen voor Engelse clubs

Het gaat de ploegen uit de Premier League voor de wind in Europa. Nadat eerder Tottenham, Manchester United, Manchester City en Arsenal zich bij de laatste acht in de Champions League wisten te scharen, plaatsten nu ook Chelsea en Arsenal zich voor de kwartfinale van de Europa League.

Chelsea kende geen moeite met Dinamo Kiev: na een 3-0 in eigen huis vermorzelden ze de Oekraïners in de return met 0-5. Arsenal stond dan weer voor een lastigere opdracht. The Gunners moesten een 3-1 zien op te halen voor eigen publiek tegen Rennes. En daar slaagden ze uiteindelijk ook in. Mede dankzij twee doelpunten van Aubameyang wonnen ze met 3-0.

2 op 3 voor Spaanse teams, Genk-killer door

De Spaanse teams hadden het gisteren, op Villarreal na, niet onder de markt. Valencia flirtte met de uitschakeling op bezoek bij Krasnodar na een late 1-0. Het was Guedes die in de blessuretijd alsnog de kwalificatie veilig stelde.

Sevilla ging er zelfs verrassend uit, en dat tegen Genk-killer Slavia Praag. Na de 2-2 uit de heenmatch, stond er ook in Tsjechië na 90 minuten 2-2 op het scorebord. Verlengingen moesten de beslissing brengen. Het leek te gaan lukken voor de Andalusiërs met de op het eerste zicht bevrijdende 2-3 van Vazquez, maar niets bleek minder waar. Slavia scoorde nog 2x en bekert verder tegen Chelsea.

Villarreal waande zich al zo goed als zegezeker na de eerste partij in Sint-Petersburg (1-3 winst). Ook voor eigen publiek kwamen ze 2-0 voor. De 2-1 van Ivanovic in blessuretijd was niet meer dan een voetnoot voor Zenit. In de volgende ronde volgt een Spaans onderonsje tegen Valencia.

Napoli, Benfica en Frankfurt

Samen met de 4 Engelse en Spaanse toppers, hoort Napoli ook bij de grootste titelkandidaten. De Italianen wipten de Brugse boemannen van Salzburg en kijken nu Arsenal in de ogen.

Benfica en Frankfurt zijn respectievelijk een Portugese topploeg en een Duitse subtopper. De kans dat een van beiden met de EL-beker aan de haal gaat is -zeker gezien het resterende deelnemersveld- eerder klein. Toch zal er zeker rekening gehouden moeten worden met deze twee outsiders.

Ze komen in de kwartfinale tegen elkaar uit en dat betekent dat een van de twee sowieso de halve finale bereikt. Frankfurt schakelde de voorbije rondes Shakthar en Inter uit, Benfica ontdeed zich van Dinamo Zagreb en Galatasaray. 

Europa League
 
 
 
Reacties.