Dodi Lukebakio geeft raad aan Yari Verschaeren

16 maart 2019 15:09

Ondanks zijn 21 lentes heeft Dodi Lukebakio toch al enkele watertjes doorzwommen. Hij werd gevormd bij Anderlecht, stootte er door naar het eerste team en trok dan via passages bij Toulouse, Charleroi en Watford naar Fortuna Düsseldorf.

Dodi Lukebakio volgt de ontplooiing van Yari Verschaeren bij Sporting Anderlecht op de voet.  Gesterkt door zijn eigen ervaringen gaf hij de youngster raad. "Hij moet zien dat hij zich laat omringen door personen die hem steeds de waarheid zeggen. Doorbreken als voetballer dat is al een teamsport an sich. Familie en vrienden zijn allebei van groot belang, maar je hebt ook mensen nodig die kritisch zijn tegenover je prestaties en je houding."

Ouders

Natuurlijk maakt Lukebakio ook de vergelijking met zichzelf. "Ik kon alleen maar op mijn ouders rekenen. Ze zijn fantastisch, maar ze behandelden me als een zoon. Voor hen was ik steeds de beste. Talent alleen is echter niet voldoende om te slagen in de voetbalwereld. Dat heb ik vandaag ondertussen al wel begrepen."

En dat is goed voor Lukebakio zelf, maar ook voor Fortuna Düsseldorf. En uiteraard ook voor Watford, de club die hem uitleent aan de Duitsers. Zij hebben zijn marktwaarde al flink zien stijgen dit seizoen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.