Wijnants legt uit wat de Turken met Westerlo van plan zijn: "Geen bussen vol Turkse spelers"


Foto: © Photonews 16 maart 2019 19:04

KVC Westerlo is de laatste club in 1B die overstag gaat: ook zij gaan voor een buitenlandse investeerder. Het was van moeten of de club kon het hoofd niet meer boven water houden. Huidig voorzitter Herman Wijnants legt de plannen uit.

Wijnants probeert de club al lang nieuwe investeerders te bezorgen en kwam nu dus in Turkije uit. Maar wat wil een man - de nieuwe investeerder wil nog anoniem blijven - die amper enige affiniteit heeft met voetbal nu met Westerlo? 

"In Turkije investeren in voetbal vindt hij te hectisch", legt Wijnants uit in GvA. "Hier kan hij wel in alle rust aan een club bouwen. Hij wilde graag een club in West-Europa, met een focus op jeugdwerking. Dankzij het succes van de Rode Duivels kwam hij in België en uiteindelijk bij ons terecht."

Wijnants probeerde het lokale karakter bij Westerlo te behouden, maar dat lijkt nu overboord te moeten. “Wie baas is, die beslist”, beseft Wijnants. “Maar in onze gesprekken waren ze tevreden over de sportieve werking. Het is niet hun bedoeling om die helemaal om te gooien en hier bussen Turkse spelers te stallen.”

1e klasse B \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.