"Verdiend over het hele seizoen" & "Nu niet nadenken over wat er achter de schermen bedisseld wordt"


Foto: © photonews 16 maart 2019 23:52

Zaterdag veroverde KV Mechelen de titel in 1B en het bijbehorende ticket naar eerste klasse A. Thibault Peyre was getuige vanop de eerste rij en deed meteen na de match zijn verhaal. In alle euforie uiteraard.

"Het is uitzonderlijk wat we nu beleven", vertrouwde Peyre ons toe na de match. "Een ding was voor de wedstrijd al zeker, en dat was dat we hier thuis moesten winnen. Het was zeer moelijk en de vreugde was er daarom niet minder om. Zeker gezien de sterke band met ons publiek."

Na de rode kaart van Noubissi op het halfuur was er plots een numerieke meerderheid voor Malinwa. "De druk was immens vandaag en daarom was het team wat gespannen. Na de gelijkmaker van Beerschot begonnen we ons vragen te stellen, zeker door de numerieke meerderheid en ons vele balbezit. Maar toen knalde Clément (Tainmont) het verlossende doelpunt tegen de touwen en dat bevrijdde ons", klonk het bij de Fransman.

Meteen na het laatste fluitsignaal bestormden de talrijke supporters van KV Mechelen het veld. "Dat is normaal. Wat een vreugde moet er bij de supporters nu heersen op dit grootse moment! Terug naar 1A! We gaan nu niet denken aan alles wat er achter de schermen over onze promotie wordt bedisseld, dat ligt niet binnen onze verantwoordelijkheid. We hebben ons werk op het veld gedaan en over het gehele seizoen wordt de logica gerespecteerd. Mechelen is kampioen en vanavond wordt er gefeest. Ik weet niet hoe of waar, maar het dak gaat eraf!", was het besluit van Peyre.

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.