Thuisvoordeel Mechelen? Coach Vreven ziet net voordeel voor Beerschot Wilrijk: "De Mechelse fans gaan die ballen niet binnentrappen"


Foto: © photonews 16 maart 2019 07:00

"Ik schat de kansen op fifty-fifty", verklaarde coach Stijn Vreven in aanloop naar dé cruciale finale tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Toch ziet hij uiteraard het dubbeltje naar zijn kant vallen. Waarom precies? Hier is zijn verwachting voor deze namiddag.

"Voor ons zijn alle scenario’s goed, want wij kunnen zowel op de counter als op balbezit spelen. Ik zie eigenlijk maar één doemscenario: direct 2-0 achterkomen. Anders is er niets aan de hand. Wij zijn op voorhand in het voordeel", zei Vreven. Bij een gelijkspel met goals gaat Beerschot Wilrijk immers naar 1A.

Anderzijds heeft Mechelen wel het thuisvoordeel... Die heksenketel Achter De Kazerne. "Dit is belangrijk: de supporters van Mechelen gaan die match niet winnen. Ze mogen roepen en doen wat ze willen, maar zij gaan de ballen niet binnentrappen. Wij moeten ons dat morgen dus niet teveel aantrekken."

Beerschot is minstens de evenknie van Mechelen - Stijn Vreven

Maar welk scenario verwacht hij dan? "Een stormloop vanaf de eerste minuut. Zeker met alles wat er al gebeurd is… Een gebeten hond is heel gevaarlijk. Mechelen zal furieus willen starten", verwacht hij. "Maar ondertussen is het ook al de 17de keer dat we tegen Mechelen spelen (lacht). We hebben het ondertussen allemaal al eens gehad."

1e klasse B \\ KFCO Beerschot-Wilrijk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.