Verschaeren, Moeskroen en Gent VS Wansmaak Genk, zwak Club, Antwerp, Standard, ...

18 maart 2019 17:16

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Moeskroen kampioen

Moeskroen blijft ook na negen wedstrijden nog steeds ongeslagen in 2019 en speelde ook tegen Club Brugge opnieuw een goede wedstrijd.

"Ze mogen zich nu gaan amuseren in play-off 2", prikte Ruud Vormer nog. Wel: we hebben er goede hoop op. In een poule met Union, Cercle Brugge, Zulte Waregem, Kortrijk en Waasland-Beveren zou het voetbal wel eens kunnen floreren. En dan zien we ondanks alles nog wat leuke duels in die poule.

Jess, we can

Eerlijk: wie dacht een maand geleden nog dat KAA Gent nog play-off 1 zou gaan halen? Jess Thorup alvast wel. Alles wat ze nodig hadden was een 12 op 12.

En voorwaar: daar was plots het eerste reeksje, meteen ook goed voor 19 op 27 na Nieuwjaar. Het heeft veel weg van een kampioenenniveau, ook enkele jaren geleden werd daar al eens op verder geborduurd. Alles mag en niets moet plots.

Yari Verschaeren

Echt normaal is het eigenlijk niet dat een 17-jarige youngster de dragende figuur is week na week bij RSC Anderlecht, maar er valt eigenlijk niets aan te veranderen.

Met twee assists was Yari Verschaeren andermaal de koning van Neerpede. We gaan nog mooie dingen van hem zien, zoveel is duidelijk.

FLOP

Wesley toch

Toegegeven: hij werd de hele match opnieuw lastiggevallen door de verdedigers van Moeskroen, maar toch: Wesley kon zich opnieuw niet inhouden.

Het zal in de play-offs anders moeten voor een wisselvallig Club Brugge om nog kans te gaan maken om echt voor de titel mee te strijden. Al liet ook Genk opnieuw punten liggen, het voetbal in en tegen Zulte Waregem was toch (veel) beter.

Wansmaak

De opgehangen pop van Alejandro Pozuelo was dan weer veel minder smakelijk van de Genkse fans, die ook nog eens vuurpijlen afstaken ... bij een voorsprong.

Ook Philippe Clement was niet echt gecharmeerd door wat de enkelingen deden, net als zowat 99% van het Genkse supportersgilde. Pijnlijk voor een leider, het is nu wachten op een statement van de Smurfen.

De achtervolgers

Dat KRC Genk en Club Brugge ondanks alles nog de favorieten zijn in play-off 1? Dat heeft misschien ook te maken met de grilligheid van de achtervolgers.

Standard won weliswaar, maar speelde een werkelijk dramatische eerste helft, Antwerp ging met de billen bloot bij Kortrijk en topaankoop Zulj stelde bij Anderlecht opnieuw teleur. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.