De sleutelmomenten van 1 jaar KV Mechelen in eerste klasse B: een kort, maar tumultueus verblijf

19 maart 2019 13:09

Vorig seizoen liet KV Mechelen zich verrassen en degradeerde het uit de hoogste voetbalklasse, ondanks de aanwezige kwaliteit. Dit jaar was die kwaliteit ook aanwezig, met promotie tot gevolg. Het werd dus maar een kort verblijf in 1B voor KV.

11 maart 2018: KV Mechelen - Waasland-Beveren 2-0

Mechelen wint, maar degradeert. Coach Van Wijk beslist al snel de spelers niet tot eind juni bezig te houden en extra vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

17 augustus 2018: KV Mechelen - Lommel 1-2

Dennis Van Wijk bekoopt een slechte start in het seizoen met een ontslag. Wouter Vrancken neemt vanaf dan de honneurs waar. In 33 matchen onder de nieuwe coach wordt maar twee keer meer verloren (1-0 op Beerschot, 0-5 tegen Union).

27 augustus 2018: KV Mechelen - Bergen 2-0

Michael Verrips komt onder de lat en staat die plek nooit meer af. 17 clean sheets in 33 wedstrijden over alle competities heen. Deze match was ook de start van een hemels bekeravontuur dat tot de finale op 1 mei zal leiden. Tegenstander van dienst: AA Gent.

12 oktober 2018: Propere Handen

Operatie Propere Handen barst los in de voetbalwereld, al snel gaat het ook over KV Mechelen en mogelijke matchfixing. De hele KVM-familie kruipt dichter bij elkaar en vindt kracht en steun bij elkaar. Elke uitspraak van andere hoeken is een extra motivatie.

21 oktober 2018: KV Mechelen - Beerschot-Wilrijk 3-0

Mechelen klopt Beerschot-Wilrijk met overschot en grijpt de macht in de eerste periode, die het ook niet meer afgeeft. De vreugde na de match sprak boekdelen.

9 november 2018: KV Mechelen - Union 2-1

Malinwa klopt Union in eigen huis en steekt de eerste periode met zes punten voorsprong op zak. Er komt ook een einde aan de opmerkelijke reeks van zes opeenvolgende wedstrijden die met 3-0 (of 0-3) werden gewonnen.

29 januari 2019: bekerfinale is een feit

Na een scoreloos gelijkspel in eigen huis moest Malinwa de klus klaren in het Dudenpark van Union. Nooit gemakkelijk, maar toch werd er met 1-2 gewonnen. Een finaleplaats voor een ploeg uit de tweede hoogste klasse... het komt niet vaak voor.

3 maart 2019: gemiste kans tegen Lommel

Beerschot Wilrijk en KV Mechelen gaven elkaar geen duimbreed toe in de tweede periode. Tot op de laatste twee speeldagen. Beide ploegen morsten toen met de punten en als de Maneblussers tegen Lommel hadden gewonnen op de slotspeeldag, dan hadden ze de promotiefinale zelfs kunnen vermijden.

16 maart 2019: KV Mechelen - Beerschot-Wilrijk 2-1

De cirkel is rond. Een jaar en vijf dagen na de degradatie mag KV Mechelen opnieuw naar het hoogste niveau promoveren. Meer dan 16.000 enthousiastelingen maakten een absolute thriller mee achter de Kazerne. Een dag die ze wellicht nooit meer zullen vergeten.

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.