Moeder op de bres voor PSG-verschoppeling: "Binnenkort zetten ze hem op water en brood, in een kelder"

20 maart 2019 12:34

Adrien Rabiot is een kind van de club. De middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij PSG en is één van de enigen die niet voor veel geld ergens werd weggeplukt. Maar daar zou wel eens snel een einde aan kunnen komen, want hij wordt door de club weggepest, meent zijn moeder en tevens ook manager.

De acties van Rabiot hebben een serieuze breuk tot stand gebracht. Na de zege van Manchester United tegen PSG gaf hij de vreugdevideo van Patrice Evra een like, wat voor heel wat commotie zorgde. Nadat hij zijn contract weigerde te verlengen, werd hij ook al eens geschorst én hij stuurde zijn kat naar de winterstage. Daarbovenop werd hij ook nog eens in een disco gespot na de CL-uitschakeling. 

Zijn moeder neemt het wel voor hem op in L'Equipe. “Adrien is een gevangene. Hij wordt gegijzeld door Paris Saint-Germain”, aldus Veronique. “Binnenkort wordt het droog brood en water, in een kelder. De omstandigheden zijn wreed. Ik ga niet wenen om deze situatie. Wij zijn bescheiden mensen. Ik kan jullie wel verzekeren dat hij hetgeen er gaande is, heel erg vindt.”

"Het lijkt er wel op alsof PSG ook controle over zijn privéleven wil. Willen ze dat hij om negen uur zijn pyjama aandoet, voor de televisie gaat zitten en om elf uur zijn bed in kruipt? Kennen zij het levensritme van een profvoetballer eigenlijk wel? Maar er is niks aan de hand voor Adrien. Hij zal geen cursus pottenbakken volgen tot er iets gebeurt. Hij moet voor zichzelf zorgen. Laat hem leven."

Johan Walckiers

Frankrijk
 
 
Reacties.