Casillas wil tot zijn 40ste doorgaan en komt met opvallende uitspraak over de nationale ploeg

20 maart 2019 09:35

Iker Casillas heeft zijn contract bij FC Porto verlengd tot 2021. De 37-jarige doelman wil zo tot zijn 40ste actief blijven in het profvoetbal.

Iker Casillas heeft al een enorm palmares bij elkaar gekeept. Hij won de het EK en WK met Spanje, hij werd landskampioen in Spanje en Portugal en won de Champions League. Bij FC Porto deelt hij de leidersplaats in de Primeira Liga met Benfica en in de Champions League staat hij in de kwartfinales.

En San Iker denkt nog niet aan stoppen, dat is duidelijk. Onlangs werd hij als eerste actieve speler uitgeroepen tot ambassadeur van La Liga. Daar had hij nog een opmerkelijke boodschap in petto voor Luis Enrique, de bondscoach van de Spaanse nationale ploeg.

"Ik ben nooit op pensioen gegaan als international. In tegenstelling tot anderen denk ik nog niet aan stoppen. Ik heb al met Luis Enrique gebeld over dat topic, maar ik weet dat het voor een doelman moeilijk ligt. Ik heb respect voor zijn keuzes, maar ik blijf hopen."

Casillas won met Spanje de EK's in 2008 en 2012 en kroonde zich tot wereldkampioen in 2010. De keeper van Porto heeft maar liefst 200 selecties voor La Roja achter zijn naam staan en kwam daarin 167 keer in actie. Sinds het EK van 2016, waar hij niet speelde, werd hij niet meer opgeroepen voor zijn land.

Hannes Van Gael

FC Porto \\ Spanje
 
 
Reacties.