De Belgische toekomst? De elf duurste -21-spelers op basis van hun marktwaarde (met overvloed uit Anderlecht)

21 maart 2019 16:02

De laatste dagen is er veel te doen over de ouder wordende Rode Duivels, zeker met de vele blessures die ze hebben opgelopen. Er is dus een zoektocht aan de gang naar jong talent.

Wij gingen bij Transfermarkt eens kijken welke Belgische spelers jonger dan 21 momenteel de grootste transferwaarde vertegenwoordigen. Toch wel een indicatie voor het potentieel dat ze vertegenwoordigen.

Een makkelijke search tool eigenlijk, want je kan er per land de grootste talenten en hun marktwaarde op zoeken. En wat blijkt? In de jeugdopleiding van Anderlecht moeten ze wel goed werk leveren, want bij de 'duurste spelers' van minder dan 21 jaar op dit moment staan er maar liefst zes die momenteel bij paars-wit spelen. 

Negen Anderlecht-opgeleiden

En in totaal zijn er negen die ooit hun opleiding bij de Brusselaars kregen. De drie vreemde eenden in de bijt zijn Zinho Vanheusden, die van Standard naar Inter ging en nu weer voor de Rouches speelt op uitleenbasis, Elias Cobbaut, die zijn opleiding bij KV Mechelen kreeg en Nany Dimata, die van Standard naar Oostende ging.  

Yari Verschaeren vertegenwoordigt nu al een kapitaal van om en bij de 4 miljoen euro. Marktwaarde uiteraard. Youri Tielemans is uiteraard de duurste met zijn 22 miljoen euro. Op de tweede plaats staat Dodi Lukebakio met tien miljoen en op drie Vanheusden met negen miljoen. 

En eentje die iedereen misschien al vergeten was intussen: Orel Mangala, die bij Hamburg het mooie weer maakt na zijn vertrek bij Anderlecht. Met Amuzu, Bornauw, Dimata, Svilar en Saelemaekers is Anderlecht heel sterk vertegenwoordigd.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Standard \\ Leicester City \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.