Golden Generation is zoveel meer dan de basisspelers: 'B-elftal' doet het ondanks blunder Courtois, Eden heerst weer


Foto: © photonews 21 maart 2019 22:36

Mensen, we gaan er geen doekjes om winden: deze groep moet een formaliteit worden als Rusland de sterkste tegenstander is. Zonder vijf basisspelers rolden de Rode Duivels de tegenstand op, ondanks een bijzonder zeldzame blunder van Courtois. King Eden was echter weer thuis.

B-elftal? Pfff, het is hoe je het bekijkt. Castagne had het een tiental minuten moeilijk om zijn draai te vinden en Batshuayi is natuurlijk niet die tank die Romelu is. Maar op het middenveld vonden Tielemans en Dendoncker onmiddellijk hun draai. Alles onder controle, rustig voetballend, voetbalintelligentie voor de toekomst...

Real-situatie toch in hoofd Courtois?

In minuut 14 trok Eden - heel de wedstrijd bijzonder actief - de diesel op gang. Heel de flank opgerold en dan breed gelegd richting Castagne, die klaar legde voor Tielemans: droog 1-0. Tielemans moet je immers niet gericht leren trappen. 

Maar wat er daarna gebeurde, zal misschien ook in de geschiedenisboekjes komen. Thibaut Courtois ging helemaal de mist in. De doelman dacht even te gaan dribbelen, maar verloor - foutief of niet? - de bal en Cheryshev kon in een leeg doel de gelijkmaker binnentrappen. Is Courtois dan toch niet ongenaakbaar? Zit die situatie bij Real Madrid hem dwars? In ieder geval vonden we geen eerder 'incident'.

Spijtig, want slecht acteerde dat 'B-elftal' niet. Rusland wou de bal niet en België nam hem gretig aan. Dat ze daarmee geen karrevracht aan kansen afdwongen tegen een opstelling met vijf verdedigers en nog eens twee verdedigende middenvelders ervoor moest nu ook niet als een schande ervaren worden. Geen tank vooraan, weet u wel. 

De Bruyne? Dat kan ik ook moet Tielemans gedacht hebben. Na een corner voor de Russen spurtte hij met de bal aan de voet richting Russisch doel en eenmaal in de zestien kwam de bal bij Batshuayi, die zijn schot van de lijn gekeerd zag. Waar in godsnaam zat die Jardim bij Monaco met zijn gedachten? 

Hotels mogen geboekt worden

En dan was het aan de broertjes Hazard: Thorgan - wat een match! - maakte zich fantastisch los, gaf mee aan Eden en de schaardribbel was te veel voor de Russische verdediging. Eden naar de vlakte en daarna achter de bal op elf meter. Dan weet u het wel: 2-1. Golden Generation... 

Maar als dit de sterkste tegenstander moet voorstellen in de kwalificatiereeks? Morgen toch al even hotels beginnen boeken voor dat EK dan. De Duivels speelden kat en muis met Rusland, maar die derde goal wou maar niet vallen. En dan blijft het altijd opletten, maar Eden zette zelf de kroon op het werk. En dus begint deze campagne onder een heel goed gesternte. 

Premier League \\ Leicester City \\ België \\ Rusland
 
 
 
Reacties.