Wat staat er op het spel in de EK-kwalificaties? Nederland, Kroatië en de andere landen beginnen er ook aan

21 maart 2019 12:55

De Rode Duivels nemen het donderdagavond op tegen Rusland in de EK-kwalificaties op weg naar het EK 2020, maar er zijn nog wedstrijden die op stapel staan. Wie opent de debatten op de beste manier?

Om te beginnen: de top-2 van elke poule plaatst zich voor het EK 2020, de andere landen hebben via de Nations League nog een mogelijke back-up. Groepswinnaars hebben meer kans om reekshoofd te worden op het EK. 

Groep C

Onze Noorderburen beginnen aan hun avontuur met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Een ideaal moment dus om met drie punten te beginnen.

Dat is ook voor Noord-Ierland het devies thuis tegen Estland. Zij mogen in hun eerste vier wedstrijden (2x Estland, 2x Wit-Rusland) in principe geen punten laten liggen als ze met Nederland en Duitsland (dat vrij is op speeldag 1) voor de prijzen willen gaan.

Groep E

In groep E staan met Slowakije - Hongarije en Kroatië - Azerbeidzjan ook twee interessante duels op het programma. Kan de WK-finalist meteen aanknopen met de zege?

Groep G

De meest open groep van de reeks? Dat is misschien wel groep G. Oostenrijk gaat meteen vol aan de bak tegen Polen, terwijl ook Israël - Slovenië een open wedstrijd zou kunnen worden. En ook Macedonië en Letland zijn geen echt kleine landjes meer, spannend!

Groep I

In de groep van de Belgen staan nog twee duels op het programma, al zijn dat normaal gezien wedstrijden in de marge. Cyprus - San Marino kan interessant zijn vanuit scoutingsperpectief richting zondag, ook Kazachstan - Schotland wordt een match tussen teams die vermoedelijk niet om groepswinst zullen strijden.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Zet zeker in via onze bettingpartner betFIRST en win mooie bedragen - via onze welkomstbonus kan u een en ander meteen verdubbelen!

Redactie

Nederland \\ Wit-Rusland
 
 
Reacties.