Wat staat er op het spel in de EK-kwalificaties? Wereldkampioen én Europees kampioen in actie op vrijdag

22 maart 2019 11:12

De Rode Duivels zijn hun EK-kwalificatie met een goed gevoel en een al bij al makkelijke zege begonnen op donderdag, op vrijdag staan er opnieuw flink wat wedstrijden op het programma.

Om te beginnen: de top-2 van elke poule plaatst zich voor het EK 2020, de andere landen hebben via de Nations League nog een mogelijke back-up. Groepswinnaars hebben meer kans om reekshoofd te worden op het EK. 

Groep A

Engeland wil op het EK 2020 graag doorpakken op de vierde plaats van het afgelopen WK en als het kan de halve finales en finale op Wembley afwerken. Dan moet het zich natuurlijk weten te plaatsen voor het EK en moet het thuis al meteen winnen van Tsjechië.

Bulgarije en Montenegro spelen in de vooravond al tegen elkaar, met Kosovo is er nog een vijfde (onvoorspelbaar) land in de groep op speeldag 1 vrij.

Groep B

Meteen een topper in groep B met de clash tussen EK-winnaar Portugal en Oekraïne. In de groep zit ook nog Servië, dus puntenverlies is uit den boze. Luxemburg en Litouwen gaan ook op zoek naar een goede start van de campagne. 

Groep H

En dan is er nog de groep van WK-winnaar Frankrijk. Zij openen hun avontuur op bezoek bij Moldavië en willen de Nations League wegspoelen. Wil IJsland naar zijn derde grote toernooi op rij, dan laat het maar beter niks liggen in Andorra - temeer Albanië en Turkije tegen elkaar spelen.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Zet zeker in via onze bettingpartner betFIRST en win mooie bedragen - via onze welkomstbonus kan u een en ander meteen verdubbelen!

Redactie

Tsjechië \\ Engeland
 
 
Reacties.