Nederland-Duitsland, duel tussen twee toplanden in opbouw: "Als het bij Duitsland crisis was, wat was het bij ons dan?"

23 maart 2019 17:35

Nederland heeft een nieuwe lichting toptalenten ontdekt en bij Duitsland heeft Joachim Löw enkele oudgedienden afgeserveerd. Nederland miste het WK, terwijl Duitsland werd uitgeschakeld in de eerste ronde. Het eerherstel moet dus bij beiden...

Middenvelder Marten de Roon onderschat de Duitsers niet. "Duitsland heeft nog steeds een ontzettend goede ploeg, met Leroy Sané in topvorm. Dat hebben we in november nog gemerkt", klinkt het bij NuSport.

"Duitsland was toen beter, maar wij hadden geluk. We moesten 75 minuten zoeken om iets te creëren. Zo lastig kan het nu weer worden. Ik zie Oranje daarom nog steeds als de underdog, al hebben we wel vertrouwen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten."

Maar Duitsland is wel nog favoriet. "Als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons de afgelopen vier jaar? Het lijkt me voorbarig zeker als ik zie wat voor talent eraan komt. Je hebt niet alleen Sané, maar ook nog Gnabry, Brandt, Werner en achterin Süle en Kerher. Met zulke spelers is Duitsland echt niet minder geworden. We moeten vol aan de bak zondag."

Johan Walckiers

Nederland \\ Duitsland
 
 
Reacties.