Werk aan de winkel: voormalige wereldkampioenen imponeren niet, maar winnen wel

23 maart 2019 23:24

Spanje en Italië hebben zaterdagavond allebei hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK gewonnen. Maar veel glans hadden die overwinningen tegen twee Scandinavische ploegen niet.

Spanje ontving in groep F Noorwegen. Bij La Roja stond Jesus Navas voor het eerst sinds maart 2014 nog eens in de basis. Spanje kwam vrij snel op voorsprong via Valencia-spits Rodrigo, maar een tweede doelpunt bleef uit. Iets voorbij het uur bracht Joshua King de Noren zelfs op 1-1.

Vijf minuten later bracht Sergio Ramos Spanje van op elf meter opnieuw op voorsprong. Nadien werd niet gescoord. Spanje pakte zo dus de drie punten. Ook de twee andere duels in groep F eindigden trouwens op 2-1.

Ook Italië kreeg op papier niet de grootste tegenstander op bezoek. Tegen Finland scoorde Nicolò Barella snel de 1-0, maar ook hier bleef een tweede doelpunt lang uit.

Een kwartier voor tijd zorgde de nog altijd piepjonge Moise Keane voor de verlossende 2-0. Italië deelt de leidinng in groep J met Griekenland, dat 0-2 won op het veld van Liechtenstein.

Bart Vandenbussche

Finland \\ Italië \\ Noorwegen \\ Spanje
 
 
Reacties.