Voormalig 1A-speler verwezen naar de B-kern bij Virton: "Ploegmaats vragen zich af wie de volgende zal worden"

24 maart 2019 14:53

Excelsior Virton had voor aanvang van het seizoen grootse ambities in eerste amateur: de titel. Om daarin te slagen, haalden ze enkele spelers met ervaring op het hoogste niveau. Maar Virton staat slechts vierde op vijf matchen van het einde...

Alessandro Cordaro werd er zelfs naar de B-kern verwezen. Zelf gaf hij te kennen aan La Dernière Heure/Les Sports die beslissing niet te begrijpen. "Begin deze week kreeg ik te horen dat ik met de B-kern moet meetrainen. Meer uitleg kreeg ik niet van de coach. Ik denk ook niet dat het zijn beslissing was."

Ook zijn ploegmaats lijken weinig begrip te hebben voor de keuze. "Ze waren met veel om mij op te bellen en te zeggen dat ze de beslissing evenmin begrijpen. Ze vragen zich nu zelfs af wie de volgende zal worden."

Matige prestaties

Anderzijds slaagt Cordaro er wel niet in om de verwachtingen bij Virton in te lossen. "Ze wisten op voorhand dat ik een jaar niet gespeeld had. Ik kan het nog altijd, maar ik ben ondertussen 32 jaar. Het is normaal dat ik meer tijd nodig heb om terug te komen. Toen ik toekwam, kreeg ik geen voorbereidingstijd. Ze zouden meer geduld getoond moeten hebben." 

Sam Suttels

Virton \\ SV Oudenaarde
 
 
Reacties.