Zorgt Nederland voor zwanenzang Löw? "Bij verlies kan het gedaan zijn"

24 maart 2019 09:44

Nederland-Duitsland is 'by far' het meest interessante kwalificatieduel van vandaag. Een groep talentvolle rijzende jonkies tegen een land in een neerwaartse spiraal. Voor Joachim Löw staat er vanavond waarschijnlijk ook meer op het spel dan enkel drie punten.

Na de vroege uitschakeling op het WK en zijn beslissing om enkele grote namen thuis te laten, zwelt de kritiek op Löw aan. In de moeilijkste match van het jaar voor Duitsland zou hij wel eens over zijn toekomst kunnen gaan. 

Löw liet Boateng, Hummels en Müller thuis. "Als die keuzes niet de juiste blijken te zijn, heeft dat gevolgen", zegt analist Gertjan Verbeek, die jaren werkzaam was in de Duitse competitie, bij NuSport. "Als Duitsland vanavond verliest, zou het zomaar kunnen zijn dat hij moet vertrekken."

De vorige confrontatie eindigde op 2-2. "Duitsland kwam met 2-0 voor en had zomaar kunnen winnen. En in Duitsland hebben ze inmiddels ook wel in de gaten dat Nederland groeit. Oranje straalde dominantie uit. En spelvreugde, met Memphis Depay en Frenkie de Jong als de vertegenwoordigers daarvan. Individueel heeft Oranje misschien niet de sterkste spelers, maar het is wel een team dat speelt met plezier."

Johan Walckiers

Nederland \\ Duitsland
 
 
Reacties.