? Pijnlijk voor Oranje: Nederlandse comeback wordt in de slotminuut de kop ingedrukt

24 maart 2019 22:50

Duitsland heeft een broodnodige zege geboekt tegen Nederland. Oranje knokte erg knap terug na een 0-2 achterstand, maar in de absolute slotfase sleepten de bezoekers de drie punten alsnog in de wacht.

Duitsland wou revanche pakken tegen Nederland na de afstraffing in de Nations League. OP bezoek in de Johan Cruijff Arena zetten de Duitsers die ambitie meteen kracht bij, want op het kwartier maakte Sané er 0-1 van. De bezoekers waren baas in de eerste helft en dat vertaalde zich naar een 0-2 voorsprong. Gnabry scoorde het tweede doelpunt van de partij.

Er kwam een heel ander Nederland uit de kleedkamer en De Ligt maakte al vrij vroeg in de tweede helft zijn eerste goal in het shirt van Oranje. Ook Memphis Depay wou zijn goede vorm onderstrepen en schoof de gelijkmaker voorbij Neuer.

De match leek op een puntendeling te gaan uitdraaien, maar hoe gaat die uitdrukking ook al weer? 'Voetbal is een eenvoudig spel: 90 minuten lang lopen 22 spelers achter een bal aan en op het einde winnen de Duitsers.' Dat was ook vanavond van toepassing. In minuut 90 rondde Nico Schulz een mooie aanval knap af.

Een erg belangrijke zege voor Duitsland, want bondscoach Joachim Löw ligt de laatste tijd fel onder vuur in eigen land.