Union momenteel hofleverancier voor Proximus League-elftal van het seizoen


Foto: © photonews 24 maart 2019 22:45

De Proximus League is een elftal aan het samenstellen met daarin de beste spelers van het afgelopen seizoen in 1B. Vrijdag was het aan de doelman, in het weekend werden een rechtsback en een centrale verdediger gekozen.

Vrijdag werd Defourny van Tubeke voorgesteld als 'keeper van het seizoen'. Zaterdag volgde een rechtsback en zondag een centrale verdediger. Voorlopig is Union met 'anderhalve speler' hofleverancier van het team van het seizoen.

Vega

Voor de positie van rechtsback was het een echte tweestrijd tussen Jules Van Cleemput (KV Mechelen) en Federico Vega (Union). "Van Cleemput speelde in 2019 amper twee duels en zag zo zijn plaatsje in het elftal van 2018/19 naar Vega gaan", maakte de Proximus League bekend. Van Cleemput was lange tijd geblesseerd.

Peyre

"Rechts centraal in de defensie bleek Thibault Peyre met ruime voorsprong de strafste speler voor onze kenners" luidde de motivatie van de Proximus League. Peyre speelde voor Union en werd tijdens de winterstop weggekocht door KV Mechelen.

Het team van het seizoen wordt gekozen op basis van elk 'team van de week' dat trainers, assistent-coaches, journalisten en analisten na elke speekdag doorgaven.

1e klasse B \\ Union SG \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.