Is de volgende lichting Rode Duivels al klaar? "Vier of vijf spelers heel dichtbij A-ploeg"

25 maart 2019 14:36

Stilaan komt er toch al wat verjonging bij de nationale ploeg. Maar staat er straks een nieuwe generatie op die de huidige komt vervangen? Wie van de huidige beloftenkern is al klaar?

Volgens beloftenbondscoach Johan Walem komen er nog een paar aan. "Er is zeker potentieel in deze groep", zegt hij bij Sporza. "Maar dat wil niet zeggen dat alle spelers bij de beloften in aanmerking komen voor de A-ploeg. Er zijn toch 4 à 5 spelers die er héél dichtbij zijn. Een Vanheusden bijvoorbeeld. Hij zou dat verdienen."

Maar die toont wel geduld. "Ik focus mij op de beloften, al hoop ik natuurlijk ooit ook bij de échte Rode Duivels een kans te krijgen", zegt Vanheusden zelf.

Nog een speler met veel potentieel: Dodi Lukebakio. "De A-ploeg is de volgende stap. Iedere speler bij de beloften voelt zich er klaar voor, maar enkel de coach weet pas als je er echt klaar voor bent."

"Als je ziet hoe makkelijk Dimata en Lukebakio scoren bij hun clubs. Maar nogmaals: als we bij de beloften zijn, zijn we daar niet echt mee bezig", klinkt het bij kapitein Siebe Schrijvers.

Bart Vandenbussche

Bundesliga \\ Club Brugge \\ KV Oostende \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.