Welke beloften zijn volgens ons binnen afzienbare tijd klaar voor de Rode Duivels? Zes namen in wie we geloven

25 maart 2019 18:09

Johan Walem ziet een vier of vijf beloften binnen afzienbare tijd klaar zijn voor het grote werk bij de A-ploeg. Hij noemde daarbij wel geen namen, dus wij speurden de beloftenselectie af naar de mannen die het verst staan in hun ontwikkeling.

Zinho Vanheusden

Dit is een 'no brainer'. Voor velen is de Standard-verdediger nu al klaar om de stap te zetten. En daar zijn we mee akkoord. Zelfs als Vanheusden nu zou moeten starten, zou hij geen slecht figuur slaan. Met de ervaring die met de jaren zal komen, wordt hij straks één van de steunpilaren van de nationale ploeg. 

Dodi Lukebakio

Qua talent is er geen discussie mogelijk dat hij in de toekomst een plaats heeft bij de Rode Duivels. Ware het niet dat Dodi het soms moeilijk heeft met de discipline en de reglementen. Daar zal hij toch nog aan moeten werken, want Roberto Martinez is een man die over zijn spelers veel informatie inwint bij de clubcoaches. En zelfs al is Lukebakio een sterkhouder bij Düsseldorf, we durven er ons hand niet voor in het vuur te steken dat Friedhelm Funkel enkel maar positieve zaken te vertellen heeft. 

Wout Faes

Hij was tijdens een heel moeilijk Oostends jaar één van de lichtpunten. Begin dit seizoen maakte hij nog het occasionele foutje, maar dat is ook uit zijn spel verdwenen. Faes is het prototype van een harde verdediger die ook kan uitvoetballen. Hij zal op termijn wel een stap hogerop moeten zetten vooraleer hij in beeld komt bij de grote Duivels.

Nany Dimata

Dimata is nog een diamant waar aan geschaafd moet worden. Maar de aanvaller weet het doel makkelijk staan. Op termijn moet hij de wisselvalligheid nog uit zijn spel krijgen. Maar een Lukaku verklapte al dat hij hem op termijn als zijn opvolger ziet. Dan moet je wel iets in je mars hebben. 

Orel Mangala

Hier willen we een gok nemen. Mangala heeft altijd al enorm veel talent gehad. Hij kan op eender welke positie op het middenveld uit de voeten, heeft vista en maakte de juiste keuze toen hij Anderlecht verliet voor Dortmund. Die lenen hem nu uit aan tweedeklasser Hamburg, waar hij veel lof oogst en altijd titularis is. 

Siebe Schrijvers

De aanvaller van Club Brugge heeft zijn specifieke kwaliteiten. Hij heeft een neus voor goals en combineert dat met leidersschap. Al zal hij wel nog stappen moeten zetten in zijn verdere ontwikkeling, maar er zit nog rek op.

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Hamburger SV \\ KV Oostende \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.