Spaenhoven reageert op gedwongen vertrek door Licentiecommissie: "Belachelijk! Wie zou een bedrijfsleider kiezen?


Foto: © Photonews 25 maart 2019 07:51

De Licentiecommissie van de KBVB heeft bij Lierse Kempenzonen voor de nodige commotie gezorgd. Net voor de topmatch tegen leider Thes Sport lieten ze weten dat de club moest afscheid nemen van Urbain Spaenhoven als ze hun licentie voor het profvoetbal wilden krijgen.

Spaenhoven was de veldtrainer van Lierse Kempenzonen en zijn kompaan Dave De Herdt was de officiële coach. Maar bij de Licentiecommissie oordeelden ze dat Spaenhoven - die geen UEFA A-diploma heeft - meer deed en dat Lierse Kempenzonen dus geen licentie zou kunnen krijgen zolang Spaenhoven bij de club zat.

Het is belachelijk”, zucht hij in GvA. “Ik ben bij de voetbalbond gaan aankloppen, bij de minister van Sport. Ik vraag niet om speciale regels voor mij op te stellen, maar wel een uitzonderingsmaatregel. Ik ben 61 jaar. Een profvoetballer kan in anderhalf jaar zijn diploma op zak steken. Ik, met al mijn ervaring en toch een behoorlijk gevuld palmares, zou daar jaren langer moeten over doen."

Spaenhoven vindt het dan ook zever. "Als een bedrijfsleider morgen kan kiezen tussen een topverkoper zonder diploma of een batterij gasten met diploma maar zonder ervaring zal zijn keuze heel snel gemaakt zijn.”

Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.