Wat scheelt er met Kroatië? "Elke tegenstander plooit zich nu dubbel"

26 maart 2019 07:16

Kroatië kon allesbehalve overtuigen tijdens de eerste twee wedstrijden van de kwalificatiecampagne voor het EK in 2020.

Een moeizame zege tegen Azerbeidzjan en een nederlaag tegen Hongarije. Voor Kroatië is er dus nog werk aan de winkel willen ze zich kwalificeren voor Euro 2020. Bij de 2-1 tegen de Hongaren zag doelman Lovre Kalinic er overigens niet al te best uit.

Kalinic de dupe

"Lovre kon beter doen op de eerste goal", reageert Branko Strupar in Het Laatste Nieuws. "Maar de pass op de scorende spits Szalai kwam er ook te makkelijk in de rug van de defensie. Als het collectief slecht draait, is de keeper daar altijd de dupe van."

Kroatië staat momenteel vierde met drie punten na twee matchen, maar ook de leider telt drie punten. Slowakije, Wales, Hongarije en Kroatië staan dus met vier op een zakdoek. "Maar goed dat het in de eerste twee wedstrijden gebeurde, iedereen zal nu wel beseffen dat elke tegenstander zich dubbel plooit tegen Kroatië."

"Aan de kwaliteiten van de ploeg hoeft niemand te twijfelen, die zijn niet weg. De volgende wedstrijd is er één thuis tegen Wales: dat is het ideale moment om de situatie recht te trekken"

Hannes Van Gael

Kroatië
 
 
Reacties.