Catalaanse derby wordt in China tot 'Strijd van de eeuw' gebombardeerd


Foto: © photonews 28 maart 2019 14:11

Zaterdag ontvangt FC Barcelona RCD Espanyol. Een wedstrijd zoals een andere, zou je zeggen. Maar daar denken ze in China duidelijk anders over.

Barcelona staat comfortabel aan kop in La Liga. De mannen van Ernesto Valverde tellen tien punten meer dan Atlético en zelfs twaalf meer dan Real Madrid. Espanyol is momenteel dertiende en staat negen punten boven de degradatiestreep.

Toch wordt bijna tienduizend kilometer verderop reikhalzend uitgekeken naar het duel van zaterdag. Miljoenen Chinezen kunnen namelijk niet wachten op de eerste confrontatie tussen Lionel Messi en ‘hun’ Messi: Lei Wu.

De 27-jarige linksbuiten ruilde eind januari van dit jaar Shangai SIPG voor Espanyol. Hij maakte op 2 maart zijn eerste doelpunt voor ‘Los Pericos’ en werd zo de eerste Chinese voetballer die scoorde in La Liga.

Volgens Mundo Deportivo zou er al een leger Chinese journalisten zijn neergestreken in Catalonië en worden er buitengewone kijkcijfers verwacht in het Aziatische land. Afwachten of de wedstrijd de hooggespannen verwachtingen ook kan inlossen.

Primera Division \\ Barcelona \\ Espanyol Barcelona
 
 
 
Reacties.