Terugkeer naar Anderlecht dreigt voor favoriet van Weiler

28 maart 2019 11:17

Michael Verschueren kondigde woensdagavond al aan dat Anderlecht deze zomer grote kuis gaat houden in de spelerskern. Nu lijkt die opdracht nog wat zwaarder te worden. Er lijkt namelijk nog een onverwachte speler terug te keren na een uitleenbeurt.

Verschueren wil deze zomer de A-kern serieus afslanken om de loonmassa te doen dalen. Geen eenvoudige klus. De kern van Fred Rutten bestaat momenteel uit 32 spelers, zelfs zonder ‘bad boy’ Ognjen Vranjes.

Ook heel wat uitgeleende spelers lijken deze zomer terug te keren naar het Constant Vanden Stockstadion. Eén van hen is volgens Het Laatste Nieuws Alexandru Chipciu.

Eind vorig jaar klonk het nochtans overal dat Sparta Praag de aankoopoptie van zo’n twee miljoen euro wou lichten. Chipciu is een basisspeler bij de Tsjechen, maar heeft een hoog loon. Bovendien is twee miljoen euro veel geld voor Sparta Praag.

De twaalfvoudige Tsjechische kampioen legde nog maar voor drie spelers meer dan twee miljoen euro op tafel. Ook hun recordtransfer is trouwens een oude bekende. Sparta betaalde in januari van vorig jaar 3,75 miljoen om Anderlecht te verlossen van Nicolae Stanciu.

Chipciu pakte als basisspeler de titel met Anderlecht onder René Weiler. Nadien verdween hij volledig uit beeld, tot Sparta Praag hem dus een uitweg bood.

Bart Vandenbussche

Anderlecht \\ Sparta Praag
 
 
Reacties.