Ivan Leko is duidelijk: ''Ik heb mijn beslissing genomen''

29 maart 2019 19:29

Ivan Leko legt de druk bij het bestuur van Club Brugge. Het lang wachten op een verlengd contract bij blauw-zwart wordt de Kroaat stilaan te veel. Een vertrek lijkt op deze manier zo goed als zeker.

''Als vriendschap niet wederzijds is, houdt het op''. Zo duidelijk was Ivan Leko nog nooit richting het bestuur van Club Brugge. De Kroaat zit nog steeds te wachten op een verbeterd contract en wordt dat stilaan beu. Niet zozeer de boodschap verraste club, wél de timing.

Nu rond de tafel?

Of Vincent Manaert en Co nu wel met hun trainer rond de tafel willen zitten lijkt onwaarschijnlijk. Club Brugge wilde het werk van Leko na play-off 1 evalueren, maar dat zal niet meer nodig zijn. Voor Leko hoeft het niet meer. Bij het bestuur kunnen ze nu uitkijken welke piste ze gaan bewandelen. Kijken ze al uit naar een nieuwe trainer? Of gaan ze door met Ivan Leko in een verzuurde relatie, tot hij letterlijk zijn koffers pakt. Het tweede lijkt waarschijnlijker.

Nu dan Philippe Clement noemen?

In een vorig artikel brachten we een analyse over hoe de liefde tussen Club Brugge en Philippe Clement (coach KRC Genk) wel eens zou kunnen leiden tot een overstap. Club Brugge heeft nooit letterlijk gepolst naar een overgang van de Clement, maar ontkende nooit de interesse in zijn kwaliteiten. Het was dus vooral wachten op dit scenario.

Verwacht wordt dat na de Play-Offs uiteindelijk werk zal gemaakt worden van de zoektocht naar een nieuwe coach voor Club. Maar de naam van Philippe Clement zal steeds luider weerklinken binnen de muren van het Jan Breydel-stadion, weet iedere voetballiefhebber. Ook als KRC Genk kampioen speelt. 

Club Brugge
 
 
 
Reacties.