Haar in de boter tussen Thorgan Hazard en coach? "Goede reden om boos te zijn"

31 maart 2019 09:41

Borussia Mönchengladbach moest in de Bundesliga met 3-1 de duimen leggen op het veld van gouwgenoot Fortuna Düsseldorf. Niet alleen daarom werd het een wedstrijd om snel te vergeten voor de thuisploeg.

Thorgan Hazard, een publiekslieveling bij uitstek en meestal ook een grote uitblinker, bracht er niets van terecht volgens zijn coach. De Rode Duivel, vorige week nog subliem voor de nationale ploeg, moest na 40 minuten dan ook al plaatsmaken voor een ploegmakker, hoogst ongebruikelijk.

Trainer Dieter Hecking beschreef de wissel na afloop als hoogstnoodzakelijk. "Ik was boos over iets wat ik intern met hem zal bespreken. Dit is niet voor het publiek," aldus Hecking.

Transferkoorts

De reden van de boosheid is hoogstwaarschijnlijk de transferkoorts van de smaakmaker en sterspeler. Hoewel de coach meegeeft dat de nederlaag zeker niet enkel en alleen aan Hazard te wijten is. Na 10 of 20 minuten had hij naar eigen zeggen ook al andere spelers kunnen wisselen.

Sportdirecteur Max Eberl treedt zijn coach op de website van T Online bij. “De geruchten over een mogelijk afscheid van Hazard waren zeker niet bevorderlijk," zei Eberl. Maar hij benadrukte ook: "Tot nu toe heeft hij een zeer goed seizoen gespeeld. We hadden negen anderen kunnen veranderen, behalve doelman Yann Sommer".

Bart Somers

Bundesliga \\ Bor. Mönchengladbach \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.