Defour over zijn vertrek bij Anderlecht: "Na wat er gebeurde zei Herman ook dat hij het begreep als ik wilde vertrekken"

01 april 2019 09:00

De eerste aflevering van 'De Kantine', het nieuwe programma op Play Sports, was meteen een schot in de roos. Het gesprek met Steven Defour stond bol van de emotie. Ook toen hij sprak over zijn vertrek bij Anderlecht.

Het was om te beginnen al een controversiële transfer door zijn Standard-verleden, maar het klikte ook nooit met de Anderlecht-fans. "Anderlecht was het seizoen ervoor kampioen geworden en ik moest 'de grote man' worden. Maar op het einde van het seizoen werden we derde. Ik werd overal als de zondebok aangewezen: 'Defour is het probleem'. Dat bleef wekenlang duren."

Maar hij kon het kopje toch rechten. "Hasi zei me dat ik het me niet moest aantrekken en me moest focussen op een goeie voorbereiding. Ik speelde dat seizoen niet slecht, maar Anderlecht werd weer geen kampioen. En toen kreeg ik van de eigen fans ook nog bier naar mijn hoofd gegooid."

De strijd met de fans kon hij niet winnen. ''Herman Van Holsbeeck zei nadien ook: 'Steven, ik begrijp als je wil vertrekken'. Toen heb ik zelf ook gezegd van, het is beter zo." 

Johan Walckiers

Premier League \\ Burnley
 
 
Reacties.