Winning goal in 94ste minuut doet Kortrijk niet zweven: "Niet met euforisch gevoel in de kleedkamer"


Foto: © photonews 02 april 2019 23:33

In extremis nog aan het langste eind trekken, het is zowat het beste gevoel dat een voetballer kan meemaken op het veld. Toch waren ze bij Kortrijk niet door het dolle heen na hun overwinning bij Waasland-Beveren. Het besef was aanwezig dat die zege er toch iets gemakkelijker had kunnen komen.

Toen even voorbij het uur de dubbele voorsprong op het bord kwam, leek de buit binnen voor Kortrijk. Niets bleek minder waar: het werd nog 2-2. Nog een geluk dat Koita nog eens verschroeiende uithaalde. "Aboubakary redt ons daar. Ik had het liever niet zo spannend gezien", reageerde Hannes Van der Bruggen. "Uit het niets viel de 1-2 en dan weet je dat ze bij elke vrije trap de bal in de zestien gaan pompen."

De aansluitingstreffer zette inderdaad heel wat in beweging. "Er was eigenlijk niets aan de hand. We hadden kansen op 0-3. Die gingen er niet in. Met de 1-2 was ook wel geluk gemoeid", haalde Van der Bruggen aan. "Ik denk dat Milosevic eerder een voorzet probeert".

De middenvelder vond dat zijn ploeg het best wel wat beter mocht doen in de slotfase. "Elke inworp was plots gevaarlijk. We hielden de bal niet lang genoeg in de ploeg. We moesten dat iets verstandiger doen. Ze hebben dan ook veel gestalte. We zaten niet met een euforisch gevoel in de kleedkamer. Omdat we weten dat we het heel anders hadden kunnen doen."

Ideaal om met 6 op 6 te beginnen - Hannes van der Bruggen

De zelfkritiek in de spelersgroep is ook wel een teken dat er nog een doel is gesteld. "We maken er het beste van. De beleving en de inzet is er. Het is ideaal om met een 6 op 6 te beginnen. De flow zit erin. Alles zit ook een beetje mee. Ooit zal er wel eens een moment komen dat onze reeks stopt, maar we gaan dat zolang mogelijk uitstellen."

KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.