De onzekerheid in Jan Breydel: het lijntje dat Leko uitwierp, moet hem straks meer duidelijkheid geven

02 april 2019 08:01

Wie is volgend seizoen trainer van Club Brugge? Nog maar weinig mensen geloven dat Ivan Leko straks nog aan het roer staat, ondanks wat hij op zijn persconferentie na de match tegen Gent zei. Maar wat is er dan aan de hand in Jan Breydel?

Er is inderdaad het contractvoorstel dat Leko weigerde eerder dit seizoen omdat het volgens hem van te weinig respect voor zijn verwezenlijkingen getuigde. Daarmee heeft hij zichzelf wat buitenspel gezet, want de zaak 'Propere Handen' - waardoor hij bij ondervragingen een nacht in de cel moest doorbrengen - hebben zijn imago en marktwaarde geen deugd gedaan.

Leko hoopte een beter aanbod uit de brand te slepen, maar het bestuur van blauw-zwart begon ook zijn twijfels te krijgen. Leko heeft al een paar aanvaringen gehad met zijn kleedkamer na wissels, waardoor de spelers (Vormer, Wesley,...) hem vol in de wind zetten.

Publiek achter hem, spelers (soms) minder

Maar de resultaten maken het Club moeilijk om straks van trainer te wisselen. Wat als Leko straks de titel voor het tweede jaar op rij pakt? Dan verwerft hij een nog grotere heldenstatus bij het publiek, dat sinds enkele weken weer uit volle borst 'Ivan Leko's Bruges army' schreeuwt.

Leko mag dan wel ontkennen wat hij vrijdag zei, maar daarmee heeft hij toch een signaal laten vallen richting (buitenlandse?) ploegen. In ieder geval zou hij buiten België minder geviseerd worden en kan hij nu zien of er andere aanbiedingen binnenstromen na het lijntje dat hij heeft uitgeworpen... En het bestuur? Dat wacht af waar ze straks eindigen.

Club Brugge
 
 
 
Reacties.