Marktwaarde: Messi en Ronaldo afgetroefd door jongere collega's, Hazard kan niet klagen

02 april 2019 20:58

CIES houdt zich jaar in jaar uit bezig met het verzamelen van allerlei voetbalstatistieken. Vandaag publiceerde de organisatie een lijst met de spelers met de hoogste transferwaardes per club in de zogenaamde big 5.

Nummer 257 van de CIES Football Observatory Weekly Post presenteert de spelers met de hoogste geschatte transferwaarde per big-5 competitieclub. De potentieel duurste speler, Kylian Mbappé (€228 miljoen), vertegenwoordigt 25,9% van de totale ploegwaarde van Paris St-Germain. Een vergelijkbaar percentage werd gemeten voor Jadon Sancho (148 miljoen euro, 24,9%) bij Borussia Dortmund.

Ondanks zijn leeftijd blijft Lionel Messi de meest waardevolle speler van FC Barcelona: 171 miljoen euro. De Argentijn is de oudste voetballer onder de spelers met de hoogste transferwaarde van alle grote-5 competitieclubs. Bij Juventus wordt de 34-jarige Cristiano Ronaldo (125 miljoen euro) alleen overtroffen door Paulo Dybala (142 miljoen euro).

Eden Hazard (€121 miljoen) is de duurste vogel bij Chelsea. Onze landgenoot heeft ook de hoogste transferwaarde onder de voetballers met slechts één jaar contract, vóór Timo Werner (70 miljoen euro). De Duitse spits is de meest waardevolle speler van RB Leipzig. Als ze hun contract niet verlengen, zullen beide voetballers waarschijnlijk worden getransfereerd tijdens de volgende transferperiode.

Bart Somers

PSG \\ Nantes
 
 
Reacties.