Ex-scheidsrechter vindt dat VAR PSV benadeelde in topper tegen Ajax

02 april 2019 18:12

De VAR blijft overal voor opschudding zorgen. Deze keer in Nederland, waar een oud scheidsrechter het helemaal niet eens was met het optreden van de VAR in de Ajax - PSV.

Ajax won zondag met 3-1 van Ajax. VAR Pol van Boekel signaleerde een strafschopfout van Daniel Schwaab op David Neres van Ajax. Dusan Tadic trapte de elfmeter tegen de netten.

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vond echter dat ook PSV al na zes minuten een elfmeter had moeten krijgen voor een overtreding van Daley Blind op Hirving Lozano. Dat vertelde hij in een podcast van De Telegraaf: “Voor mij was het zeer duidelijk een strafschop.”

Bovendien is Van Boekel nu aangesteld als scheidsrechter voor het duel van donderdag tussen PSV en Zwolle. "Dat is opvallend helemaal niet verstandig. Nu komt er extra druk op de scheidsrechter te liggen. Dat is jammer."

Door de overwinning van Ajax naderen de Amsterdammers tot op twee punten van PSV. Als de Eindhovenaren een vroege strafschop hadden gekregen, zou de topper er wellicht helemaal anders hebben uitgezien. De 3-1 van David Neres viel pas in minuut 96.