Waasland-Beveren en Kortrijk treffen mekaar voor het eerst sinds tennisscore: volgt er nieuw doelpuntenfestijn?

02 april 2019 11:00

Het is nog maar een vijftal weken geleden dat Waasland-Beveren en Kortrijk mekaar partij gaven op de Freethiel. Nu doen ze dat opnieuw in play-off 2 en het is de vraag of het opnieuw zo'n memorabele avond gaat worden. Bij Waasland-Beveren hopen ze alvast op een ander scenario.

De Beverse Leeuwen kregen toen een rammeling om de oren waar ze niet goed van waren. Vooral in de tweede helft werd het pijnlijk. Aan het eind prijkte er een 2-6 op het scorebord. Sindsdien toonde Waasland-Beveren zich wel in elke match competitief met gelijke spelen tegen Zulte Waregem (2x) en Oostende en een nipte nederlaag bij Standard.

Op de eerste speeldag van play-off 2 hield het aan de Gaverbeek de nul. Dat moet de defensie moed geven wanneer het straks opnieuw tegen het aanvallende geweld van KVK staat. Overigens scoorden de Waaslanders in negen van hun laatste thuismatchen.

Prima begin van Kortrijk in play-offs

KV Kortrijk is misschien wel één van de ploegen die een gooi gaat doen naar eindwinst in play-off 2. Tenslotte eindigden de Kerels achtste in de competitie na een 6 op 9 in de laatste vier competitiewedstrijden. Vervolgens werden ook de play-offs prima ingezet met een duidelijke 3-1 tegen Moeskroen.

Dat was overigens een wedstrijd waarin het verschil al werd gemaakt in de eerste 25 minuten. Kortrijk lijkt in tegenstelling tot vele andere teams wel nog over de motivatie te beschikken om ervoor te gaan en zal die goede start dus willen doortrekken met een positief resultaat op de Freethiel.

Selectienieuws

Beide ploegen zitten elk met twee geblesseerden. Bij Waasland-Beveren moeten ze het stellen zonder Vanzo en Dierckx, die allebei kampen met een knieblessure. Daam Foulon is wel weer fit geraakt. KV Kortrijk kan dan weer geen beroep doen op Hoxha en Rolland.

KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.