"Ik ga mijn team niet blootgeven aan de tegenstander": Fred Rutten laat zich uit over zijn ploeg én de fitheid van Dimata, Bakkali en Kara

03 april 2019 13:58

Op donderdagavond staat er met Anderlecht - Club Brugge een kraker op het programma die voor beide ploegen van belang is. Fred Rutten kan alvast rekenen op één sterkhouder, maar zal misschien bijsturen.

Fred Rutten kwam op een persconferentie terug op een aantal blessures: "Kara Mbodj kan spelen donderdag, hij is 100% fit voor de strijd", gaf hij aan over zijn centrale verdediger.

Enkel Dimata en Bakkali zijn nog niet fit: "Wanneer ze dat zullen zijn? Dat is nog niet duidelijk. We willen Dimata echt nog fit krijgen dit seizoen, maar 100% kunnen we dat niet garanderen."

Tijd nodig

"Wat Bakkali betreft: het vraagt even wat tijd, al is het niets schokkends. Natuurlijk hoop je altijd dat je ze snel kan recuperen, maar hij heeft even wat tijd nodig. Hij heeft één keer een stuk van de training bij de A-kern gehad."

"Ik wil geen spelers meer brengen waarvan ik denk dat ze fit zijn terwijl ze niet fit zijn", verwees hij naar de match op Standard. Rest de vraag of de coach veel wijzigingen gaat doorvoeren na de match tegen KRC Genk: "Daar kan ik diverse antwoorden op geven, maar ik ga mijn team nu niet blootgeven aan de tegenstander."

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.