Club Brugge geeft één helft voetballes aan Anderlecht, krijgt hulp van Didillon en laat 21 jaar miserie achter zich


Foto: © photonews 04 april 2019 22:20

Wie na die eerste helft nog één eurocent had gegeven voor het vel van Anderlecht leek wel gek. Club Brugge veegde alles wat paars en wit was van de mat in die eerste helft. Maar toch kwam blauw-zwart nog in de problemen, maar in de slotfase schonk de ingevallen Danjuma hen toch zekerheid.

Je moet het echt kunnen: Anderlecht begon voor het eerst in maanden eens scherp en goed aan een match en dan staat het toch 0-1 na vijf minuten. En voor de tweede match op rij de schuld van... Thomas Didillon. Heel het seizoen een lichtpunt in donkere dagen en nu twee keer boter op het hoofd.

Voetballes

Een quasi identieke uittrap als tegen Genk belandde in de voeten van Schrijvers. Een ezel stoot... U weet wel. Schrijvers nam het in dank aan en bediende Wesley die moederziel alleen mocht binnenkoppen. De verdedigers waren immers weg, want de bal was in goeie voeten bij hun keeper. Think again...

De enthousiaste sfeer in het Astridpark sloeg even snel om als hij gekomen was. Wat daarna volgde was immers een demonstratie van Club Brugge. Een les in alles wat modern voetbal moet zijn en wat pijnlijk duidelijk gemaakt werd aan Anderlecht: pressing, combinatievoetbal, verdedigen in blok, flankenspel,... 

Briefje

Appiah en Obradovic werden voorbijgelopen door Dennis en Diatta, Kums en Trebel kregen geen poot aan de grond tegen Vormer, Vanaken (die lange gezien vanop de bank Zulj?) en Schrijvers en Didillon bleef rare dingen doen. Na een kwartier ging Kums een briefje van Rutten aan Kara geven en Anderlecht ging met vijf achteraan spelen.

Maar dan moet je wel met vijf op één lijn kunnen spelen. Vanaken loodste Dennis erdoor en die scoorde. Buitenspel gevlagd, maar de VAR gaf Van Driessche te kennen dat het er geen was. Bij paars-wit waren ze wel al gestopt met verdedigen... Pfieuw, redelijk zwaar klasseverschil hoor. Zelden gezien!

Ballerina's rechten de rug

Club maakte gehakt van het troepje ongeregeld in het Astridpark. Dat het geen hogere score werd in de eerste helft was enkel en alleen te danken aan Kara. "'t Zijn ballerina's, geen voetballers", zei Thomas Radzinski, die de aftrap was komen geven, tijdens de rust voor de tv. Da's het er nog eens extra inwrijven.

Maar wanneer niemand het nog verwachtte, rechtte Anderlecht de rug. Met drie achteraan en vol in de aanval. Club moest terug en Amuzu, Verschaeren en Bolasie kregen kansen, maar hadden te lang nodig. Dan maar de meest bekritiseerde van het seizoen: goed weggestuurd door Bolasie en Gerkens werkte perfect af.

En Anderlecht geloofde weer. Mechele moest topniveau bovenhalen om Bolasie bij te houden: een titanengevecht! De Congolees werkte zich te pletter! Club moest alle hens aan dek roepen. Danjuma maakte 1-3, maar Trebel scoorde ook nog 2-3. Club hield het resultaat deze keer wel vast. Anderlecht begint met nul op zes, Club met zes op zes. En de West-Vlamingen staan daarmee op één punt van Genk.

 

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.