Ex-speler van Standard speelt de pannen van het dak in Portugal

05 april 2019 19:25

Ook de Portugese competite nadert zijn einde. De titelstrijd tussen Porto en Benfica is razend spannend te noemen, beide teams tellen na 27 speeldagen 66 punten.

Op de derde plaats en acht punten achterstand vinden we Sporting terug. De ploeg uit Lissabon won afgelopen weekend met 1-3 op het veld van Chaves en wipte zo over Braga. De overwinning had Sporting in niet geringe mate te danken aan een zekere Luiz Phellype, op de foto nog in de kleuren van Standard.

De nu 25-jarige aanvaller streek in de zomer van 2012 in Luik neer, maar kon daar nooit echt potten breken. Na een korte terugkeer naar zijn vaderland belandde de Braziliaan in Portugal waar hij de kleuren van Estoril en een rist andere kleinere ploegen verdedigde.

Speler van de week

In januari versierde Phellype een transfer van Paços Ferreira, leider in de Portugese tweede klasse, naar Sporting. Aanvankelijk moest hij zich tevredenstellen met invalbeurten, al lijkt hij zich snel aan te passen aan het hogere niveau van een topclub. De Portugese website Portugoal riep hem zelfs uit tot speler van de week.

Bart Somers

Sporting Lissabon \\ Rio Ave
 
 
Reacties.