Union maakt brandhout van Waasland-Beveren

06 april 2019 21:59

Union komt samen met KV Kortrijk aan de leiding in groep B. Union was heel de match de betere ploeg en speelde met momenten sprankelend voetbal. Het werd 5-1. De Waaslanders kwamen wel op voorsprong, maar kwamen erna nooit meer in het stuk voor. Zo blijven de bezoekers met 1 op 9 achter.

Union begon sterk aan de wedstrijd. Ze dwongen veel hoekschoppen af, maar echt gevaarlijk waren deze niet. Linksback Kis had de beste kans in de openingsfase. Hij knalde de bal op de lat. Het eerste doelpunt kwam wel aan de overkant. Boljevic legde de bal voor en Milosevic stond op de juiste plek om deze binnen te leggen: 0-1.

Daarna was het weer al Union wat de klok sloeg en dat werd eindelijk beloond. Schrijvers beging hands in de zestien en dus werd er een penalty gefloten. Selemani zette deze om en zo stond het gelijk.

Nog geen drie minuten later was het alweer prijs. Knappe pas van Teuma en Niakaté kon alleen op doel af. Hij verschalkte Roef met een knappe lob. Zo kon Union de kleedkamer in met een verdiende 2-1 voorsprong.

Tweede helft

Na de rust was het al Union wat de klok sloeg. Selemani mocht opnieuw een penalty nemen en ook deze miste hij niet. Zo had Union de schaapjes vrij snel op het droge.

Union bleef doorduwen. Weer Selemani vanop de flank en hij bracht de bal goed voor tot bij Niakaté. Die kwam goed voor zijn man en legde zijn tweede van de avond binnen. Zo stonden de zware 4-1 cijfers op het bord.

Man van de match Selemani ging nadrukkelijk op zoek naar zijn hattrick en dat lukte hem ook. Hij mikte eerst op Roef, maar in de herneming ging de bal toch binnen: 5-1. De laatste 20 minuten speelde Union het rustig uit en zo stond met 5-1 de eindstand vast.

Door deze overwinning komt Union mee aan de leiding met KV Kortrijk. Beide ploegen hebben nog geen punten laten liggen en staan dus met een knappe 9 op 9 aan de leiding. Waasland-Beveren stelt met een 1 op 9 teleur.