Nieuwe handsregels nu al van toepassing? "Net als in Charleroi, dit is zuur"

07 april 2019 11:50

Beerschot Wilrijk verloor na Charleroi ook tegen KV Oostende na een handsbal en een toegekende penalty. Bijzonder zuur, want de regels die voor komend seizoen werden aangekondigd zijn blijkbaar nu al van kracht.

Ref Wim Smet had de VAR nodig om uit te maken of de bal op de stip moest. Grisez kreeg de voorzet van Bataille tegen zijn hand, maar het leek een aangeschoten bal. Volgens de aangekondigde reglementwijziging is dat vanaf volgend seizoen altijd penalty, maar blijkbaar is dat nu al van kracht. Net als in Genk-Gent, waar ook de Limburgers een strafschop kregen nadat de bal eerst tegen het been en daarna tegen de arm van Bronn kwam.

"In Charleroi verloren we zo ook al (na handsspel van Prychynenko)", aldus Gertjan De Mets. "Twee keer op rij is inderdaad heel zuur. Maar dat zal het verschil tussen 1A en 1B zijn zeker? De foutjes die je niet mag maken."

De Mets zag Beerschot Wilrijk ook in zijn eigen voet schieten. "Echt veel kansen heeft Oostende niet afgedwongen, maar wij gaven het zomaar weg. We gaan zelf in de fout." 

Johan Walckiers

KV Oostende \\ Beerschot
 
 
Reacties.