Raman de Belgische sprintkoning in de Bundesliga: "Ik doe meer dan 90 sprints per match"

09 april 2019 14:00

Fortuna Düsseldorf kent een rustig seizoen in de middenmoot van de Bundesliga. Zeer sterk voor een promovendus. Benito Raman maakte de promotie mee en is na de jaarwisseling een van de uitblinkers van Fortuna.

Zijn bijdrage aan het team mag niet worden onderschat. Zo leverde hij tegen Borussia Mönchengladbach drie assists af in iets meer dan een kwartier tijd, maar dat is niet alles. Met zijn sprintjes, zowel offensief als defensief, maakt hij het elke tegenstander knap lastig.

"Tegen Wolfsburg en Frankfurt haalde ik respectievelijk 52 en 53 sprints in een wedstrijd. Dat zijn sprintjes waarbij je minimaal twee seconden 24 km/u of meer haalt", verklaarde de ex-speler van AA Gent bij Sport/Voetbalmagazine. Geen enkele Bundesliga-speler legde in een wedstrijd meer sprintjes af dan Raman. 

Te lange trainingen in België

Dat getuigt van een voorbeeldige conditie, maar er is meer. "Als je er de intensive runs bijtelt - tussen 18 en 24 kilometer per uur - haal ik doorgaans tussen de negentig en de honderd sprints per match. In het begin moest ik soms na vijftig minuten met krampen gewisseld worden, nu kan ik de inspanningen negentig minuten volhouden."

Daar heeft hij ook een verklaring voor. "Hoe meer je speelt, hoe beter je conditie. We trainen ook korter, maar intensiever. Ik voel me frisser bij aanvang van een wedstrijd. In België trainen ze soms te lang, tot een uur en drie kwartier, dat kan ten koste gaan van frisheid", besloot Raman.

Hannes Van Gael

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.