Liverpool vergeet het af te maken en houdt return tegen Porto spannend

09 april 2019 23:40

Liverpool keek dinsdagavond het Porto van Sérgio Conceição in de ogen op Anfield in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.

Origi en Mignolet begonnen op de bank bij de thuisploeg. Bij de bezoekers was het uitkijken naar Militao, die volgend jaar voor Real Madrid gaat voetballen en veteraan Casillas, die meer dan zevenhonderd wedstrijden speelde voor de Koninklijke.

Naby Keita bracht de thuisploeg al na vijf minuten met een afgeweken schot op voorsprong. Twintig minuten later verdubbelde Roberto Firmino de score.

Porto probeerde de bakens te verzetten, maar kreeg ook een paar keer bijna een derde tegentreffer om de oren. 2-0 was de stand aan de rust.

Porto claimde een paar keer een strafschop, maar Liverpool bleef baas. De thuisploeg monopoliseerde de bal, zonder echt grote kansen af te dwingen.

Halverwege de tweede periode mocht Divock Origi invallen. Onze landgenoot kwam Sadio Mané aflossen. Origi bewees nog een paar keer razendsnel te zijn, maar kon zijn team niet meer aan een derde doelpunt helpen.

Liverpool trekt zo als duidelijke favoriet naar Porto, maar is nog lang niet zeker van een ticket voor de halve finale.