Dodi Lukebakio over zijn nieuwe leven, Raman en... de man met wie hij het liefst van al zou samenspelen

10 april 2019 14:59

Eindelijk speelt Dodi Lukebakio op een constant niveau en blijven de extrasportieve verhalen achterwege. De jeugdinternational sprak met Sporza over zijn leven in Duitsland en wat er allemaal veranderd is.

Lukebakio kwam vroeger meer in het nieuws om zijn te laat komen dan om zijn sportieve prestaties. Het zorgde ervoor dat hij vijf clubs in vier landen versleet voor zijn 21ste. "Natuurlijk ga ik niet graag links en rechts constant, maar ik heb ook ook veel geleerd", vertelt hij.

Bij Fortuna Düsseldorf heeft hij de rust blijkbaar gevonden. "Wat ik doe in mijn vrije tijd? Vooral rusten en de Bijbel lezen. Benito Raman was ook belangrijk voor mijn integratie. Of we afspreken na de training? Nee, we zien elkaar al heel veel op training, dat is genoeg", lacht hij. 

Mensen helpen na mijn carrière

Maar dat hij echt volwassen is geworden. "Toen ik klein was wou ik altijd al profvoetballer worden. Ik had geen plan B. Daar ben ik wel niet fier op. Maar ik heb wel al plannen voor na mijn carrière. Ik wil arme mensen helpen, die mensen kansen geven. Dat komt omdat ik nu elke dag besef dat ik in 'gods genade' leef.

Maar hij heeft nog grote ambities. Rode Duivel worden bijvoorbeeld. Daar dropte hij ook een serieuze hint over. "Met wie ik graag eens zou samenspelen? Eden Hazard, zeker gezien de progressie die hij de laatste jaren nog maakte."

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.