Toen waren ze nog met 2: twee clubs uit de amateurklasse vechten om promotie naar 1B

10 april 2019 22:17

De beslissingen van de Licentiecommissie heeft ook gevolgen voor de promotiestrijd in de hoogste amateurklasse. Slechts twee teams maken nog kans om naar het profvoetbal te stijgen.

Vijf clubs uit de hoogste amateurklasse hebben aan aanvraag ingediend om volgend seizoen als profclub aan te vatten in eerste klasse B: Virton, Seraing, Lierse Kempenzonen, Deinze en RWDM. Van dat vijftal zijn nog twee teams in de running voor promotie en dat zijn Deinze en Lierse.

Eindronde met 4

Virton werd de licentie geweigerd omdat hun kapitaal vooral afkomstig is van sponsorcontracten die te nauw verbonden zijn met bestuursleden. De club kan wel nog in beroep gaan bij het BAS en op die manier een proflicentie afdwingen.

De top 4 van de eerste amateurklasse zal in een eindronde betwisten wie als enige mag overgaan naar de Proximus League. RWDM (39 punten) en Seraing (38 punten) hebben met nog twee competitiespeeldagen een onoverbrugbare afstand op Lierse Kempenzonen (46 punten), het nummer 4 in de ranking.

De Pallieters zijn nog niet helemaal zeker van een plek bij de eerste vier. Hun voorsprong op eerste achtervolger Rupel Boom bedraagt vier punten. Deinze is wel al zeker van de eindronde. Leider Thes vroeg geen licentie aan en nummer drie Virton kreeg (nog) geen licentie.

{INSERT_RANKING}

Hannes Van Gael

Lierse SK \\ SK Deinze \\ Virton
 
 
Reacties.