Sarri legde opgepakte middenvelder deze zomer al uit waarom hij niet zou spelen


Foto: © photonews 11 april 2019 08:20

Danny Drinkwater kwam vorig seizoen nog 22 keer in actie voor Chelsea, maar komt er onder Maurizio Sarri helemaal niet meer aan te pas. De Italiaan vertelt nu waarom.

Drinkwater werd maandag kort na middernacht opgepakt voor het rijden onder invloed. Donderdagavond zit hij dan ook niet in de selectie van Chelsea voor het Europa Leagueduel tegen Slavia Praag, maar dat zou waarschijnlijk anders ook niet het geval zijn geweest.

Drinkwater kwam dit seizoen nog maar één keer in actie voor The Blues: een half uurtje in de Community Shield in augustus. Sindsdien haalde hij zelfs nog maar twee keer de bank.

“Hij weet erg goed waarom hij niet speelt”, vertelde Sarri aan The Mirror. “Hij past niet in mijn spelsysteem en kan zich daar ook niet aan aanpassen. Ik heb hem dat in augustus verteld toen hij nog kon vertrekken, maar hij besloot te blijven.”

Chelsea betaalde in de zomer van 2017 nog bijna 38 miljoen euro om de middenvelder over te nemen van Leicester City, waar hij met onder meer de landstitel ongetwijfeld leukere voetbaltijden beleefde.

Europa League \\ Chelsea \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.