Europa League: Arsenal wint thuis van Napoli, Benfica haalt het van Frankfurt in spektakelstuk

11 april 2019 22:53

Vanavond stonden er vier wedstrijden in de Europa League op het programma. Dit zijn de uitslagen van de heenmatchen in de kwartfinale.

Arsenal-Napoli

Arsenal had na 25 minuten zijn schaapjes al op het droge met een treffer van Ramsey en een eigen doelpunt van ex-Genkie Koulibaly. Napoli kon nadien geen vuist meer maken, er moet al veel gebeuren willen The Gunners de goede uitgangspositie nog uit handen geven. Mertens speelde iets meer dan een uur mee bij de Napolitanen.

Benfica-Frankfurt

Bezoeker N'Dicka pakte snel rood, Joao Felix opende de score vanop de stip. Jovic stelde vlak voor rust gelijk voor de bezoekers, maar het was opnieuw Joao Felix die Benfica op voorsprong knalde. Na de pauze buitte de thuisploeg het numerieke overwicht nog meer uit na snelle goals van Diaz en Joao Felix, die zijn hattrick vervolledigde. Dankzij Paciencia heeft Frankfurt nog een beetje hoop om door te kunnen gaan naar de halve finale: 4-2 was de uitslag na 90 minuten.

Slavia Praag-Chelsea

Slavia Praag knikkerde in eerdere fases Racing Genk en Sevilla eruit en sloeg vandaag ook geen mal figuur in eigen huis tegen Chelsea. Er werd niet gescoord tot vier minuten voor tijd: Alonso kroonde zich met een late goal voor Chelsea tot matchwinnaar.

Villarreal-Valencia

Afsluiten doen we met het Spaans onderonsje. Na amper zes minuten mocht Parejo al aanleggen vanop de stip, maar die faalde. Guedes trof wel raak in de nabeurt en zo volgde een vroege voorsprong voor de Valencianen. Cazorla stelde nog voor rust orde op zaken met een nieuwe penalty en bij die 1-1 leek het ook blijven, tot Wass en Guedes in blessuretijd alsnog de 1-2 en de 1-3 tegen de netten werkten.