Zo (weinig) opwindend is de titelstrijd in de vijf grootste competities van Europa

11 april 2019 21:07

In België spelen Racing Genk en Club Brugge zondag een cruciale wedstrijd om de landstitel, maar hoe verloopt de titelstrijd in de vijf grootste competities van Europa? Een overzicht.

Frankrijk

PSG liet de titel afgelopen weekend nog liggen door in eigen huis gelijk te spelen, maar krijgt zondag een herkansing. Thomas Meunier en co hebben genoeg aan één punt op het veld van eerste achtervolger Lille.

Ook als het zondag misloopt, hoeven de Parijzenaars zich nog lang geen zorgen te maken. Als ze verliezen tegen Lille, volstaat één punt in de laatste zeven wedstrijden voor een zesde titel in zeven jaar tijd.  

Italië

Ook in Italië wordt dit weekend de beslissing verwacht. Met nog zeven speeldagen te gaan, telt Juventus twintig punten meer dan Napoli. Als Juventus zaterdagnamiddag niet verliest van SPAL is het kampioen.

Voor Juventus zou het de achtste titel op rij betekenen. In het seizoen 2010-2011 pakte AC Milan als laatste andere club de titel.

Spanje

Dan is het in Spanje nog een stuk spannender, al kan het eigenlijk ook voor Barcelona niet meer mislopen. Barcelona won afgelopen weekend met 2-0 van Atlético Madrid en heeft nu elf punten voorsprong, met nog zeven wedstrijden op de teller. Real Madrid volgt op dertien punten.

Barcelona kan al de zevende titel in tien jaar pakken. Real Madrid moet het stellen met twee stuks, stadsgenoot Atlético mocht recent één titel vieren: in het seizoen 2013-2014, met Thibaut Courtois in doel.

Duitsland

In Duitsland hebben Borussia Dortmund en Axel Witsel zichzelf in de voet geschoten door vorig weekend met 5-0 te verliezen van Bayern München. De Borussen stonden maandenlang op kop, maar hebben nu één punt minder dan Bayern.

In de Bundesliga moeten nog zes speeldagen worden afgewerkt. Bayern speelt zondagnamiddag op het veld van Fortuna Düsseldorf. Dodi Lukebakio en Benito Raman kunnen hun landgenoot Witsel dus een grote dienst bewijzen.

Engeland

Ook in Engeland wordt het wellicht nagelijten tot de laatste seconde. Liverpool telt op dit moment twee punten meer dan Manchester City, maar heeft ook één wedstrijd meer gespeeld. 

Liverpool speelt nog vijf wedstrijden, City nog zes. Liverpool heeft nog lastige wedstrijden tegen Chelsea (3e) en Wolverhampton (8e) op het programma staan. Kevin De Bruyne en co moeten nog afrekenen met Manchester United (6e), Tottenham (4e) en Leicester City. (7e) 

 

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Primera Division
 
 
 
Reacties.