Hoe vergaat het Uche Agbo, die deze winter Standard voor Rayo Vallecano verruilde?

13 april 2019 07:00

Voor Uche Agbo naar Standard verhuisde, verdedigde hij de kleuren van onder meer Watford en Udinese. In Luik had de potige middenvelder geen onbetwiste basisplaats, en deze winter trok hij naar zonnigere oorden.

Voor Uche Agbo was het echter wachten tot vorig weekend voor hij ook echt een wedstrijd mocht spelen voor zijn nieuwe club. De Nigeriaan maakte zaterdag eindelijk zijn langverwachte debuut voor Rayo Vallecano in de 2-0 overwinning tegen Valencia. Hij kreeg 18 minuten speeltijd.

Het was voor de verdedigende middenvelder overigens een unieke wedstrijd. Voor het eerst maakte hij een winnend debuut voor zijn club sinds zijn verhuizing naar Europa in 2014. Bij zijn andere ploegen moest hij bij zijn eerste optreden telkens vrede nemen met een gelijkspel of een nederlaag. Bij Standard was dit bijvoorbeeld een 1-1 tegen KV Mechelen op 30 juli 2017.Zondag maakt Rayo Vallecano de verplaatsing naar Bilbao om het op te nemen tegen Athletic. Zitten er nieuwe speelminuten in voor de Nigeriaan die afgelopen zomer nog deel uitmaakte van de preselectie van bondscoach Gernot Rohr, maar uiteindelijk niet mee mocht afreizen naar het WK in Rusland?

Bart Somers

La Liga \\ Rayo Vallecano \\ Athletic de Bilbao
 
 
Reacties.