Voorzitter supportersclub reageert: "Beloven en beloven... Niemand van de fanclubs heeft een uitnodiging voor maandag ontvangen hoor"

13 april 2019 18:03

De 'gewone' fans van Anderlecht veroordelen ook de acties die er vrijdagavond plaatsvonden, maar begrijpen wel de frustraties. Die frustraties broeien al 1,5 jaar en die groeiden met de maand. Vorige week liep de emmer over. Ivan Boelens van supportersclub 'Gentse Verstandhouding' geeft zijn mening.

"Dit is een dieptepunt, dieper kan je niet vallen", aldus Boelens. "Je voelt dat aankomen, maar dit is niet op één-twee-drie bedisseld. Ik heb geen weet van of dit vooraf georganiseerd was, maar ik keur het niet goed. Als daar leden van mijn club bij betrokken waren geweest, had ik hen aangesproken. Maar ergens kan je het ook begrijpen."

Ze hebben het bestuur immers al veel horen zeggen, maar weinig zien doen. "Je weet dat er spanningen zijn, maar Anderlecht gaat hier ook zwaar in de fout. Er zijn beloftes gemaakt, nog in oktober op die parking in Zulte Waregem door Coucke zelf. Er ging tijdens de winter getransfereerd worden. Wie is er gekomen? Bolasie op het laatste moment en dat was een meevaller. Maar voor de rest?"

"En wie gaat er deze zomer naar dit Anderlecht willen komen? Mbokani? Allemaal goed en wel, maar dat is geen toekomstgerichte transfer hé. En dan halen ze Rutten binnen. Er was gezegd dat elke trainer die nu nog zou komen met de jeugd zou moeten werken. En 't is net het tegenovergestelde. Buiten Verschaeren heeft de rest moeite om de wedstrijdselectie te halen. Ze spreken elkaar allemaal tegen."

Elke trainer moest met de jeugd werken? 't Is net het tegenovergestelde

Er was ook de belofte dat er zou samengezeten worden met de supportersclubs, dat er meer communicatie zou zijn. "Ik heb ook gelezen dat er maandag overleg zou zijn. Maar met wie? Niemand van de clubs heeft een uitnodiging gekregen. Anderlecht is niet alleen het BCS hé. Ze blijven maar beloven en beloven. Je moet uw visie uitleggen aan iedereen."

Ook Boelens heeft weinig vertrouwen in de toekomst. "Ik denk dat we dit seizoen geen verplaatsingen meer zullen moeten doen. De KBVB zal ons dat wel verbieden. En ik zie ons ook geen punten meer pakken. Gent? Tja, we zullen zien. Het zal slikken worden tot het einde. Ik geef Coucke wel nog een kans, maar 't mag niet te lang meer duren. En ik vrees dat we volgend seizoen ook nog niet voor de titel zullen meespelen."

Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.