Portugal in de ban van wonderkind, zo ziet ook analist: "De nieuwe Kaka of de nieuwe Ronaldo"


Foto: © photonews 13 april 2019 13:59

Europa maakte donderdagavond kennis met Joao Felix. In de Europa League was hij tegen Frankfurt goed voor een hattrick en een assist. Van een visitekaartje afgeven gesproken...

Rodrigo Beenkens van RTBF, die zelf Portugese roots heeft, gaf bij Sporza zijn mening over de nieuwbakken sensatie. "Zijn voordeel is dat er in Portugal op dit moment niemand is die de positie van 1e of 2e spits op zich kan nemen. Terwijl er in het verleden toch heel wat illustere namen op die positie speelden: Eusebio, Nuno Gomes, Pauleta,..."

Ook de vergelijking met heel wat grote namen uit het verleden bleef niet uit. "Hij heeft wat weg van Rui Costa, een nummer 10 die ook makkelijk kon scoren. Maar eigenlijk is hij meer een aanvaller zoals João Pinto. Hij deelt ook zijn fysiek met hem. Sommigen zien er zelfs een type-Kaka in."

Kan hij op termijn het niveau van Ronaldo halen? "Dat is natuurlijk een zware last om te dragen. Het is zoals Remco Evenepoel die de nieuwe Eddy Merckx wordt genoemd. Ronaldo is een speler die je maar 1 keer in 100 jaar tegenkomt in Portugal. Jammer dat hij al wat ouder is, want ze zouden heel complementair kunnen zijn."

SL Benfica
 
 
 
Reacties.