Thorgan Hazard aan het feest in de Bundesliga

13 april 2019 17:43

Eind maart werd een onzichtbare Thorgan Hazard al na 40 minuten naar de kant gehaald in de wedstrijd op verplaatsing bij Fortuna Düsseldorf. Vandaag maakte onze landgenoot op bezoek bij Hannover wel de 90 minuten vol.

Zijn ploeg Borussia Mönchengladbach haalde het met 0-1 dankzij een lob van de Braziliaan Raffael in de 53ste minuut. De bezoekers hadden de wedstrijd ook gedomineerd en pakkten de 3 punten dus verdiend mee naar huis. De ploeg van Hazard staat 5de met 51 punten en blijft in de running voor Champions League-voetbal.

Slechte zaak

Stuttgart deed een heel slechte zaak in de degradatiestrijd door thuis met 0-1 de boot in te gaan tegen Leverkusen. Wolfsburg verloor zonder de geblesseerde Koen Casteels met 2-0 bij Leipzig. Werder Bremen hield de punten thuis door met 2-1 te wnnen van Freiburg.

Om 18.30 uur staat de wedstrijd Dortmund - Mainz nog op het menu. Herpakt de ploeg van Axel Witsel zich na de afgang op het veld van titelconcurrent Bayern Munchen?

Vrijdag Kubo-dag

Yaya Kubo, ex-speler van AA Gent, kende tot nog toe geen al te gelukkig seizoen in Duitsland. Op vrijdagavond was hij echter goed voor het enige doelpunt van zijn ploeg Nürnberg in het 1-1 gelijkspel thuis tegen Schalke.