Coach van Timothy Castagne heeft torenhoge ambities met Atalanta

14 april 2019 20:23

Het gaat Atalanta Bergamo voor de wind. Met 7 speeldagen te gaan in de Serie A is de club uit Bergamo nog in de running voor Champions League-voetbal.

Atalanta Bergamo neemt het maandagavond in eigen huis op tegen Empoli, een van de zwakkere broertjes uit de reeks en momenteel kamperend op een degradatieplaats. Gian Piero Gasperini is vast van plan om geschiedenis te schrijven met zijn club.

In een interview met Corriere Dello Sport laat de man verstaan dat hij zijn huidige club na dit seizoen in ieder geval trouw wil blijven. Atalanta staat momenteel 6de in de Serie A, een plaats die toegang verleent tot de voorronde van de Europa League.Als de ploeg van Castagne de laatste wedstrijd van deze speeldag wint, hijst ze zich echter op gelijke hoogte van AC Milan, en ligt de kwalificatie voor de poules van de Champions League binnen handbereik. Met slechts 2 punten voorsprong op 1ste achtervolger Torino kan Atalanta Europees voetbal echter ook nog helemaal mislopen.

Gasperini blaakt van vertrouwen: "Als je me er 3 maanden geleden naar had gevraagd, zou ik er niet over willen spreken hebben, en zou ik zelfs van de wijs geweest zijn. Op 7 speeldagen van het einde staan we hier nu wel, en is dit ook de plek waar we thuishoren".

Bart Somers

Serie A \\ Empoli \\ Atalanta
 
 
Reacties.